Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçekseli
Merhaba Arkadaşlar. Bende yeni üyeyim. Balkonumda çiçeklerimle birlikte sebze de yetiştirmek istiyorum. Sizleri izleyerek değerli bilgilerinizden faydalanıyorum teşekkürler. Benim öğrenmek istediğim; yetştirmek için alacağımız tohumların hormonlu olup olmadığı. Domates,biber, patlıcan, salatalık(hıyar) gibi. Bunların yerli olanlarını nerelerden temin edebiliriz. Pazarlarda çok fide var ama ! Organik diye satılanları nasıl anlayabiliriz,orjinalmi hormonlumu olduğunu?
|
sevgili Çiçekseli(hemşehrim)
Öncelikle bir konuyu netleyelim.Hormonlumu hormonsuzmu demişsin.Şuna hormon demeyelim.Hibritmi,yerli fidanmı diyelim.
Hormon bildiğim kadarıyla sadece meyvelerde oluyor.Sebze gelişim esnasında bitkiye organik gübre yerine hormon verilirse,ürün hormonlu olarak geçiyor.
Fidelerde ise yerli ve hibrit olark 2ye ayrılıyor.
Sen pazardan fide alırken satıcıya hibrit olup olmadığını sormalısın.Gerçi fide hibrit ise sitedende okudğum kadarıyla hibrit bitkiler daha verimli oluyor.Sadece tohum alıp gelecek yıl aynısından çimlendirsende ürün alamıyorsun,tek eksisi bu.(Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin).
İzmirin neresindensin bilmiyorum,ben Ödemiştenim.Yakınsan Cumartesi günleri Ödemiş pazarında çok yıllardan beri fide üretip satan pazarcı dostlarım var.Onlardan istediğin türde sebze bitkileri alabiliriz.Bu konuda yardımcı olabilirim.Bende terasta bu yıl merak ötesi bir ilgiyle sırık domates,kıl biber,yerli sarı biber,frenk biberi,tombak ve eğridere patlıcanları,çilek vs. yetiştirmeye başladım.Hepsini buradaki fidecilerden aldım.Henüz fire vermedim.

İletişim için Özel mesaj atabilirsin.