Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ugurtelefon
Kanatlı hayvan gübreleriyle ilgili aklıma gelmişken yazayım dedim.
Geçen bahar aylarında benim ufaklıklara hayvan sevgisi aşılamak için 2 tane ördek yavrusu almıştım.Arka bahçede biraz bakıp büyüttük.25 gün kadar bakıp ilgilenebildim.Sebebi ise müthiş pis hayvanlar.Günde 5-6 kez arka bahçeyi yıkamama rağmen bir türlü kokudan kurtulamadık.Habire dışkılayan bir mahlukat.
Hem öyle dışkılıyor ki adete fışkırtıyor.Günde dediğim gibi 5-6 kere yerleri yıkayıp temizledim.Akan su ise direk olarak Asma ve limon ağacıma gidiyordu.
Geçen kış limon yüzü göremedik,asmada ise 2 salkım üzüm vardı yoktu.Onlarda zaten kuşlara karıncalara gitti.
Uzun lafın kısası kanatlı hayvan gübreleri eğer yanmamışsa müthiş kuvvetli oluyor.Öyleki arabamın üzerini tuvalet gibi kullanan bir güvercin,aracımın sağ arka tarafını boyatmama sebep oldu.
Aman dikkat...!!!
|
Arkadaşım hayvanların sindirim sistemlerine bağlı olarak bağırsak uzunlukları nedeniyle beslendikleri organik atıkları daha çabuk sindermek zorluğu karşısında çok kuvvetli enzimler salgıladıklarından bunlar amonayak asidi ihtiva ederler, amonyak azotun en kuvvetli forumlarından bir tanesini teşkil ederler bu dışkılar hava ve suyla birleşerek daha kuvvetli asitleri oluştururlar.
Bu dışkıların üzerine zeolit' in bir formu olan klinoptilolit vede toz olarak umdemin dökerek kokular önlenebilir, bu dışkılarının gübre özelliği kontrolaltına alınarak zararlarında kurtularak maksimum faydalar sağlanabilir, duymuşunuz dur hayvan severler evlerinin içinde kedi ve köpek bakmaktalar bunlarında dışkılarındaki kokulardan kurtulmak için kedi kumu diye tabir edilen bu malzemeler kullanılır yanlız bu hayvanların dışkılarında gübre olarak faydalanmak sakıncalı çünkü dışkılarında insanlara geçebilecek zararlı bakteriler bulunuyor.
Açıkladığın bu bilgi benim bitki besleme konularına girdiğinden cevap hakkı hissederek açıklamalarda bulundum ilginize teşekkürler. Sayın uğur telefon