Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Sayın epsody,iki saksı sardunyam var bunlara ne kadar hayvan gübresi veya kadar gücercin gübresi kulanabilirim? yoksa sardunyaları önçe toprak analizinemi göndereyim? gübreyide analiz ettirmem gerekiyormu? Sence değerler ne olmalı?
5 kilogramlık 12 kilogramlık saksıya ne kadar güvercin gübresi kullanmalıyım, bu gübreyi analiz ettirdikten değerlerini aldıktan sonramı kullanmalıyım?
Ölçüleri verirmisiniz.
|
Bunun izahıda elinizdeki gübreye homojen bir karışımla gübre katkısı malzemeler ilave edilerek sağlanabilir bunlar mineral olarak zeolit, klioptilolit vede umdemin bu mineraller kimyasal değil doğal bir malzeme bu mineraller nitrat'ı amonyumu vede potasyumu bünyelerinde absorblama özelliği ile tutarak bitkinin istekleri doğrultusunda bitkiye sunarak bitki köklerinden uzklaşmazlar, bitkinin zarar görmesinide engeller yani sizin her türlü gübreleriniz sağlıklı bir biçimde bitkiyi uzun zaman beslemeye devam ederler; kullanacağınız gübrenize bu minerallerden ilave ederken bir miktarda leonardit veya hümik asit ilave ederseniz gübrenizin yarayışlılığını daha da arttırmış olursunuz.
Sizlere bu açıklamalarla faydalı olduysam kendi mutlu adderim sevgi ve saygılarla hoşça kalın.