View Single Post
Eski 04-05-2009, 18:53   #512
tarıMeraklısı
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Su kültüründe yetiştirdiğiniz bitkilere ekstradan gündüzleri CO2 (karbondioksit) sağlamak verimi arttırabilir mi?
Bunun için benim önerim en kolay yolla cep sodasına sirke eklemek olur. Bu sayede CO2 çıkışı sağlanır. Eğer bunun için basit bir sistem isteyenler için de şunu ifade edebilirim;

Bir kaba bir miktar cep sodası konur. Bir pet şişenin de kapağına uygun bir delik açarak içine akvaryum hortumu sokulur. Pet şişeye sirkeyi koyduktan sonra sodanın olduğu kabın üstüne ters duracak şekilde asılır. Hortumun ucuna da ufak vanalardan konur. Tıpkı serum şişeleri gibi mantık aynı. Pet şişenin de dibine ufak bir iğne ile delik açılır. Vanadan sirkeyi damla damla akacak şekilde ayarlarsak eğer sürekli bir CO2 kaynağı elde etmiş oluruz.

Benim okuduklarımdan çıkardığım bol CO2 bitkilerin bol bol besin yapmasını ve büyümesini sağlar.
sayın lizard herhangi bi karbonat bileşiği bir asitle tepkimeye girerse CO2 verir,benim size tavsiyem sodyum karbonat(cep sodası) yerine kalsiyum karbonat(mermer) kullanmanız ayrıyetten asit olarak nitrik asit kullanırsanız su,CO2 ve kalsiyum nitrat elde edersiniz
Ayrıyetten;fotosentezin gerekenleri arasında bulunan CO2 yapılan araştırmalara göre verimi yüzde 50 artırırBu arada sayın lizard'In düzeneği buna uyarlanabilir Söylemekte yarar var mümkünse CO2yi saat 11 12 gibi verin çünkü bitkiler geceleri oksijenli solunum yaparak yeterli co2yi kendilerine sağlarlar onun için sabah vermeye gerek yok aslında bulunması gereken ppm düzeyini öğrenebilirsek daha ayrıntılı olarak bir düzenek hazırlanabilir

Düzenleyen tarıMeraklısı : 04-05-2009 saat 18:56 Neden: ekleme
tarıMeraklısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön