Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Carlos_Cortes
Herkese selamlar. Lithops'lara su verme işlemini nasıl yapmak gerektiğini birisi açıklayabilir mi? Yani şu dönem hiç su verme, şu dönem ayda 1 ver, şu dönem de 10 günde 1 ver gibi. Çünkü hala bu konuda tam bir fikre sahip değilim malesef ve forumda tam olarak aradığım bilgilere sahip olamadım. Şimdiden teşekkürler.
|
Benim tecrübelerime göre Lithops ların ekim ayı sonu kasım ayı ortası gibi sulama dönemi biter (şehrinizin iklimine göre kasım sonunu bulabilir ama ben Erzurum da olduğum için ekim başı bitiriyorum sulamayı) conophytum lar biraz daha suyu seviyorlar lithopslara göre sulama süresi 1-2 hafta uzatılabilir. Dinteranthus, pleiopsis ve lapidaria lar ise çok daha az su istiyorlar ve bunların sulaması da lithopslara göre bir ay önceden bitirilmeli sulamaları da lithops ve conophytum lara göre çok daha az ve uzun aralıklarla olmalı yoksa bitki çürüyor..
Sulamalarına yine şehrinizin havasına ve bitkinin eski yapraklarındaki suyun tamamen çekilmesiyle başlanır.(Tahmini nisan ayı)
Sulamaları az ve toprakları tamamen kurudukça olmalıdır.
suyu az az verirseniz toprağın kuruması da kısa sürede olur yani sık sık ve kısa zaman aralıklarında su vermiş olursunuz bu ve diğer tüm bitkiler için de ideal olan sulama yöntemi kanaatimce..