Konuya ilgi gösteren bütün değerli forumdaşlara çok teşekkür ederim.
Başlığa katkı koyan her bir mesaj yeni ufuklara doğru atılan bir adım.
Ben de mesajıyla görüş veren her bir değerli doğa dostunu saygıyla selamlıyorum.
Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim bir platform tasarladığımdan. Bu platform henüz bir taslak. Daha üzerine yapışacak ya da üzerinden falçata, ateş vs yardımıyla alınacak fazlalıkları var. %25'i tamamlanmış heykel gözüyle bakın lütfen. Biçimlendirme işlemi tamamlanınca üzeri çimento bazlı katkılı malzemelerle kaplanıp kumlanacak ve görüntü kayalık doku biçimine devrilecek.
Bu tarz ilk çalışmamı çamur zıpzıplarım için yapmıştım ve umduğumdan çok daha işlevsel, estetik, doğal bir biçim elde etmiştim. Bu ikinci çalışmam. Bakalım nasıl olacak...
Bu malzemelerin kesilip biçilerek değişik dokulara getirilmesi kaplanması, boyanması ve akvaryumların arkasında "arka fon" olarak kullanılması neredeyse gelenekselleşti. Bu doğrultuda üretim yapıp uluslararası satış ve dağıtım ağı kuran firmalar bile mevcut. Ancak bu tarzda sanırım ilk denemeler...
Üzerinde bir bonsai değerlendirilebilir. Olmadı ters köşesinde gene benzer ancak kutulu biçimde bir platform daha var. Filtre hücresi duvar ve döşemesi. Onun üzeri iki bonsai alır gibi. Hatta bir aydınlatma armatürü ile destek de sağlayabilirim.
Söylediğim gibi daha çok iş var. Yalnız şimdiden hayal edilebilsin diye fotoğraf sunuyorum.
Buyrun dumanı üstünde taze fotoğraflar:
Üst Görünüm
Alt Görünüm (Yerinde)
Üst Görünüm (Yerinde)
Saygılar,