View Single Post
Eski 01-05-2009, 20:33   #328
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Domateslerde ve balkonda son durum

Balkonda adım atacak yer kalmadı. Çilek ağacından ilk hasatı eve gelen misafirler yaptı ve altı ayda altı adet olan üretimden her birine bir adet ikram edildi. Daha önce iki adette oğlumla ben yemiştim. Üzerinde bir kaç tane daha çiçek ve yeni döllenmiş meyve oluşumu var ama kilogram fiyatı bayağı pahalı olan bir çilek yiyoruz. Manzarası ve stres alması yetiyor. 36 yıldır çalışan bir bünyeyi emekliliğe başka türlü adapte edemezdim herhalde.

Sn. Envor' un hediyesi domateslerden kalan 3 adet fide (İkisi torfta, biri durgun suda) tavanı zorluyorlar artık. Boyum falan yetişmiyor çiçekleri silkelemek için. İnce bir çubukla ancak ulaşabiliyorum. Meyve tutumu torftakilerde daha iyi ama ****** onlarında sulama suyu genellikle topraksızda kullandığımız sıvı besinle oluyor. İlave olarak çeşme suyuda kullanıyorum. Boyu en uzun olan durgun sudaki ama meyve tutumunda tembel biraz. Bakalım bundan sonra nasıl davranacak.

Paralel saksıları kaldırdıktan sonra 5 lt' lik pet şişelere tohumdan kendi yetiştirdiğim fidelerden durgun su yapmıştım. Şimdilik gayet güzel bir gelişim gösteriyorlar ama henüz çiçek açmadılar. Merakla onları bekliyorum. Sn. Alan Parson' un dediği gibi fidenin birinin tomurcuklarının içi boş. Tomurcuklar açıldı ama içinde çiçek yok. İki ayrı tohum çimlendirmiştim. Hangisi olduğunu karıştırdım. Sadece yapraklarından ayırt edebiliyorum.

Bir adette başaşağı domates yapmıştım. Ondada tomurcuklanma başladı. Bu fidede koltuk alma yapmadım. Bakalım nasıl olacak.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 17:22 Neden: başlık düzeltme
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön