çobanköy'e örnek hatıra ormanı
Tüm arkadaşlara merhaba,mezarlıkta yapmakta olduğum çalışmalardan dolayı 15 gündür sizden ayrıyım.Bu nedenle yaptığım çalışmaları sizlerle paylaşayım dedim.Biliyorsunuz son olarak çobanköy ilköğretim öğrencileri ile yaptığım ağaç dikme töreninden sonra,sayın Yılmaz BÜLBÜL(SEZİNCİ) bey'in katkılarıyla edinmiş olduğum 600 adet kök çam fidelerini başka köyden bulduğum dikim işçileri vasıtasıyla mezarlığa diktik.Daha sonra mezarlığın hemen yanında bulunan köy hazinesine ait boş arazinin 1 dekarlık bölümüne 250 adet kök çam fidesi dikimini yine bu işçiler vasıtasıyla gerçekleştirdim.Burasını deneme amaçlı olarak yapıyorum.Eğer verim alabilirsem her sene 1 veya 2 dekarlık bölümü ağaçlandırmak istiyorum. Burası köyün hemen üst kısmında köy için de çok güzel olacak mezarlığın yanında olduğu için mezarlık içinde çok güzel olacak.Eğer başarılı olursam düşünün 10 sene sonra ALLAH nasip ederse 15/20 dekarlık bir alan ormana dönecek.Bu veriler beni şimdiden bile çok heyecanlandırıyor.Bilmem haksızmıyım?
Dün yine mezarlıkta çalıştım.Bu sefer ağaç dikimi değildi çalışma.Dünkü çalışma çeşme yapımıydı.Mezarlığın 5.çeşmesinin yapısı yoktu sadece bir boru ve musluk olarak duruyordu.Bu çeşmenin yeni su hattını çekerek alt betonunu attım.İnşaallah 1-2 gün içinde baş kısmını tuğla ile örerek mezarlığa 5. çeşmeyi kazandırmış olacağım.Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım...
|