Doktor dedi ki "Ne yerse yesin ..."

Hemen moral bozmak var mı? Ben ilk kurduğum sistemi fideleri ile birlikte komple kaldırdım sıfırdan yenisini yaptım. Hemde tohumdan çimlendirerek.
Hazır fide aldığın için domatesin cinsini bilmiyorsunuz, en büyük handikap bu. Mevcutta iki kök fide var ama kolları sayınca sanki beş altı kökmüş izlenimi veriyor. Cinsini bilmediğiniz için koltuk alma yapıyormusunuz bilmiyorum.
Deponun dışından göründüğü kadarıyla köklerin de maşallahı var. Bence siz sistemi terasa çıkarın, bu arada besin deposunun eni boyu aynı ama derinliği fazla olan cinsini aynı depoyu aldığınız yerde bulabilirsiniz. Ortak kapak kullanımı için ondan alın ve depoyu biraz büyütün.
Gördüğüm kadarıyla çok sağlıklı domatesler yiyeceksiniz. Domatesler çıksın ki tohum alalım sizden değil mi? Benim yeni fidelerimin birinde de dediğiniz gibi tomurcuklanma oluştu ama tomurcuğun ağzı açıldığı halde çiçeklenmedi. İçi boş gibi duruyor. İki cins tohum çimlendirmiştim ama çimlendirdikten sonra karıştırdım.
Biri Anadolu tohumculuğun Super Marmande cinsi, biri ise köyden gelen domatesten kendim tohum almıştım. Belkide köyden gelen domates, bilemeyeceğim ama ilk tomurcukların içi boş. Bende sizin gibi bekliyorum.