View Single Post
Eski 01-05-2009, 10:37   #731
onkelif
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-12-2008
Arkadaşlar yeni katılıyorum.Bütün mesajları okudum.Değişik bir ürün,değişik bir sistem,değişik bir işlev.İnanıyorum.Çünkü neden mi.Dünya da en gelişmiş tarım teknikleri konusunda gelmiş geçmiş en büyük medeniyetler LİDYA VE FİRİKYALILARDIR.Ki ürünü yapan kişide lidyalıların ve firikyalıların bölgesinden çıkmıştır.

Yani Bekir Sıtkı ARI bey Kütahyalı olduğu anlaşılıyor.Bu medeniyetlerinde bulunduğu yer oralar.Ve hakikaten iyi araştırma yapmış.Çünkü bu tarım medeniyetleri,gündüz tarımı yapmamışlardır.Hep gece tarımı yapmışlardır.Mantık yürütüldüğünde Bitkinin topraktan beslendiği dönem gecedir.

Gündüzleri suyu sadece transpirisyon(buharlaşma)gutasyon(damlama)exüdasyo n (yaşarma)gibi faaliyetler için ve su amaçlı kullanmaktadır.Oysa geceleri besin maddelerini aldığı gibi makro ve mikro iz elementleri de almaktadır.

B5A sıvı organik gübrenin çalışma şekli de şu öğrendiğim kadarıyla,bu gübre sayesinde ve ya desteklemesiyle oluşan organizmal ve mikroorganizmal yaşam,gündüz toprağı ve toprak içerisindeki maddeleri işleyerek,gece bitkinin alım seviyesine indirgemekte,ve bitkilerin kemosentez de yer alan solunum bazlarının ve beslennesinin önünü açmakta.

Şöyle söyliyelim.Bir tarlaya ot ilacı atın.(aminli veya esterli herbisit)Attığınızda bitkiler genellikle etkilenmezler.Hiç bir şey olmamış gibidirler.Gündüz boyuınca öyle durular.Ama ertesi sabah geldiğinizde bitkilerin çoğunun gecede ölmüş oldukları görülür.

Ben Bekir Sıtkı ARI yı çok ama çok tebrik ediyorum.İnşaallah bu yeni anlayış sayesinde asıl tarım uygarlığını yakalayacağız.Tek üzüldüğüm nokta bu güne kadar akademik seviyede verilen öğretilerin çoğunum boşa çıkması veya çoğunun anlamını yitirmesi.Gerçekten yeni bir çağ,gerçekten yeni bir devrim.Bu mesajı yazan mehmet1 adlı bir forum izleyiicisi

onkelif Çevrimdışı   Başa Dön