View Single Post
Eski 30-04-2009, 14:06   #815
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Sn. Kagan,
Hassasiyet ve inceliğiniz için asıl ben size teşekkür ederim.

Sn. Sûz-i Dilârâ,
O zaman, son dönemdeki bakıma aynen devam; nasıl olsa yeni goncalar gelecektir böyle muntazam bakıma; mis gibi kokan görüntüler bekliyoruz sizden de.

Sn. Lonicera,
Maaşallah, gardenyanızın yukarıya doğru dolgunca yükselen biçimi çok orantılı ve hoş görünüyor; sağlıklı da üstelik. 3'e nice 3'lerin katılması dileklerimle...

Biz de bekleriz Sn. kaktüs

Sn.BenBen1967,
Böyle kolayca sıyrılabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Fotoğraf isteriz

Sn. Sevilay,
Çok ama çok sevindim bu duruma (yani ufaklığın sizin elinizde hala canlı kalabilmesine : ) : ): ) Şaka şaka...

Taze yapraklardaki demir eksikliği başlangıcı gibi görünen durum ışıktan ve tazelikten kaynaklanıyorsa ne ala, ancak bir kaç hafta içinde durum ilerlerse demir takviyesi yapmak lazım gelebilir.

O yüzden her ihtimale karşı, limon tuzlu su uygulasanız hemen? Ondan sonra da gözlemleyip, durum devam ederse demir takviyesi.

Bir de, alttaki fotoğrafta yukarıda olan çiçeğin bulunduğu dal genel biçimi bozacak derecede uzamış. Çiçeklenmesi bittikten sonra:

1- Genel biçimin dılarısında kalan noktadan kesilip çelik yapılarak perlite yatırılıp yeniden köklü bir tek gardenya üretimi denenebilir.
2- Benim fantazi uygulamam gibi, 1 numarada belirttiğim noktadan havai köklendirme denemesi yapılarak yine üretim denenebilir
3- İlgili yerden budanarak ıslak pamukla, bir gardenya sevdalısına sevabına çelik gönderilebilir.

Sn. Koyu yeşil,
Toprağı tam da çiçeklenme döneminde değiştirmeyin. Yakın çekim bir fotoğraflayabilir misiniz? Bu arada, ortam neminin eksikliği neden olmuş olabilir yaprak sararması/kararmasına.

Pek yakında -sanırım 2,3 hafta kadar sonra- sizlere aynı anda 8-10 tane çiçek açmış bir gardenya fotoğraflayabilmeyi umuyorum. Çiçeklenme dönemine girdiğimizden bu yana tepe sürgünlerini çimdiklemiyorum; gardenya aldı başını gitti, tam coştu.
Aynı anda 8-10 çiçeği bulabilirse benim sevgili gardenyam, eve girenler baygınlık geçirecek; limon kolonyası ile ayıltacağım

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön