View Single Post
Eski 28-04-2009, 22:18   #2
Aziz Fayda
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Sayın backyard,

Bu forumda yeniyim ve ilgilendiğim tüm konu başlıklarındaki eski yeni tüm yazıları okumaya çalışıyorum. Çok faydalanıyorum.
Sığla ağacı ile yazdıklarınızın tümünü okudum, en azından şimdiye kadar gördüklerimi. Ben İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Nazarköy'de ikamet etmekteyim. 5 yıl önce inşaa ettiğimiz 1 dönüm bahçe içersindeki evimizde eşimle birlikte yaşıyoruz. Bahçemizde mutlaka görmeyi istediğimiz tüm ağaçlardan imkanlar dahilinde diktik. Bu olmazsa olmazlardan biri de sığlaydı. Ben ve eşim Fethiye hayranıyız. Gidiş gelişlerimizde karayolu üzerinde gördüğümüz ve durarak içinde gezdiğimiz günlük ormanları adeta bizi büyülemişti.
İşte bahçe sahibi olduğumuzda, ilk fırsatta Köyceğiz Orman Fidanlığı'na gidip üç adet günlük fidanı aldık ve diktik. Tabii ki önce olur mu olmaz mı diye araştırmaya girdik. Ama net bilgiler bulamadık. Belli başlı öğrendiğimiz özelliklerini göz önünde bulundurarak en azından denemeye karar verdik.
İyiki de alıp dikmişiz. Şimdi yaklaşık 4-5 yaşında ve 4-5 m. boyunda. görüntülerine bakılacak olursa neşeleri yerinde. Ama halen kuşkularım var. İlerki yıllarda sorunla karşılacak mı ? Bu güzelliğini koruyacak mı? Çünkü hakkında tek bildiğim, nemli ve sulak yerleri sevdiği.
Bulunduğum alanda yaz kış akan bir dere var. Devamlı evaparatif bir şartlandırma var. Yaz akşamları serinliği ve nemi sığla ağaçlarımı beslediğini düşünüyorum. Eğer yeterli donanımı elde edebilirsem bu köyde çoğaltmak istiyorum. Aynı zamanda orman köyü durumundayız. Bu ağaç türünü dere boyunca sığla ağaçlandırma sahası kurulabiri mi ? Orman şefliği destekler mi bilmiyorum.
İnanın sığla ağaçlarımı hergün yanına gidip inceliyor, onları okşuyor ve konuşuyorum.

selamlar

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön