View Single Post
Eski 28-04-2009, 21:31   #11
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
B5A kullanılarak topraksız tarımda organik üretim yapılabileceğine dair konuşmaya şahit oldum. Topraksız tarım, sıvı organik gübre kullanılarak organik üretim yapmayı mümkün kılamaz. Hatta bu yolla topraksız üretim hiç mümkün olmaz.

B5a bir sıvı organik gübre. Fakat topraksız tarımda kullandığımız besinli suyun yerini tutamaz. Çünkü toprakta çalışsın diye yapılmış. Topraktaki bakteri faaliyetini hızlandırıp birikmiş kimyasal atıkların çabuk parçalanmasını sağlayan ve içeriğindeki iz elementlerle de bitkiyi destekleyen bir ürün. Toprağın aslına dönmesini bütün şartlar uygunsa mümkün hale getiren bir ürün. Bütün şartlar derken , eğer toprakta makro elementler eksikse mesela azot çok az ise bunu yerine koyamaz. Ancak toprakta azot fikse eden bakterilerin faaliyeti arttırarak toprağa miktar azot da sağlayabilir. Yarı bozulmuş toprağı orjinal haline birçok yöntemden çok daha kolay ve ucuza sokabilen bir ürün.

Fakat topraksız tarıma içindeki iz elementlerin dışında hiç bir etkisi yok.

Topraksız tarım makro ve mikro besin elementlerinin yetiştirilen bitkinin isteği oranında suya karıştılması ile yapılabilecek bir uygulama. Organik sıvı gübreler ile yapılması mümkün değil.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön