Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceyda inan
Bende tam 1 hafta önce 10 adet ektim saksıya.benim saksılarım ince uzun olanlardan.Bu sabah toprağı kurcalayıp tepelerine baktım,hiç bir hayat belirtisi olmamış  Bu arada toprağınıda hazır paketlerden almıştım.Nerde hata var sence?
Bende kilerden almıştım soğanları.Asyalale ' ye mail atmıştım.bana, 3-4 santim derinliğine gömün 7 günde çıkmaya başlayacak,40 günde çiçeklenecek diye cevap verdiler.7 günde bırakın toprak üstüne çıkmayı,toprak içinde bile yeşermediler.Ve bana gübredende hiç bahsetmediler.
|
aslında benimde hiç deyimim yok ilk defa ektim. ben bimden 1 paket glayöl soğanı ve toprak almıştım. ben topragı yarı bahçe toprağı yarı paket topraktan koymuştum. ben hatta ölçerek 8 cm ektim

ama bol bol sulayın çok olmamak şartıyla. ben 3 güne bir suladım.ilk zamanlar ne zaman çıkacak diye gün sayıyordum hatta kendime mini takvim bile yapmıştım. sanki çürüdümü acaba yanlışmı yaptım acaba derinmi acaba off ne zaman çıkacak yaa diyerek sonunda soğanları (12 gün sonra )filizlendirdim.ama biraz sabredin bol güneş alan yere koyun. havalardanda olmuştur üzülmeyin inşallah en kısa sürede filizlenirler.