View Single Post
Eski 28-04-2009, 12:12   #10
kömür
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Yorumlarınız, iyi dilekleriniz ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.
Evde olmadığım zamanlarda kafeste tutmak konusu kafamda soru işareti. Çünkü yaz mevsiminde (dalış sezonu) oldukça az vakit geçirebiliyorum evde. Aynı zamanda canlılarımda mümkün olduğunca rahat etsinler istiyorum Bilemiyorum nasıl olacak.
Gündüz kuşun boğulabileceği tezi çok aklıma yatmıyor. Geceleri ise odayı tam karartmayacak şekilde ufak bir aydınlatma sağlamayı düşünüyorum.
Bitki konusunda da öncelikle difenbahyaları çıkartayım evimden. Zakkumuda terasa alırım. Diğer bitkiler için biraz araştırma yapayım. Vitaminlerini ayarlarım. Tırnak kesmek beni biraz ürkütüyor (daha önce yapmadım) ama alışacağız artık Sahiplenme mevzusu bana göre değil zaten, hepimizin dünyasından bu arkadaşı misafir ederek alışverişlerde bulunuyoruz

Celal bey bitkiler ve co2 konusunda herhangi bir sıkıntı hissetmidiğim gibi fayda hissediyorum. Evim günlercede kapalıda kalsa içeri girdiğimde havasız bir ortam **** kokuyla karşılaşmıyorum. Daha önce gece bitkilerin co2 salınımlarının insana zararlı olabilecek boyutlarda olmadığına dair yazıda okumuştum. Geceleride bir sıkıntı hissetmiyorum. (Zaten maalesef sigara kullanan bir kişi olarak bitkinin co2 si ne kadar zarar verebilir ki)

Maddi imkanlarım el verdiğinde paludaryuma sis makinasıda ekleyerek cam görüntüsünü kısmen yok etmek istiyorum
(Bu arada şu an cam bakımsızlıktan oldukça da kirli)

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön