View Single Post
Eski 27-04-2009, 19:55   #272
Başbahcivan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.

En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum.

Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak.

Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım.

Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim.
Sayın arkadaşım kanatlı hayvanlar biliyorsunuz erken tünüyorlar sizde ilaçlamanızı gün batımı zamanında yaparsanız,hem
kanatlılara zararvermemiş olursunuz,hemde çiçeklerinizi kurtarmış olursunuz.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön