Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Red Robin ekmek için hiç bir zaman geç değil. Zira kışın bile, mümkün olan en az ışıkta dahi yetişebilen bir cins. İstersen denemen için bir kaç tane tohum göndereyim. Adresini özel mesajla gönderirsin.
|
Ö.Mesaj attım,tohumlar için.
Ben terasımda yetiştirmek istiyorum.Yavaş yavaş yapılandırmaya çalıştığım teras-bahçemde R.Robin olmazsa olmayacak.

hatta biraz önce sera işi yapan bir arkadaşın yanına toprak almaya gittim.Samralı dediğimiz dere yataklarından çıkan topraktan.
Cumartesi pazardan aldığım fideler var,tombak patlıcan,frenk biberi,fesliğan.
Birde çimlendirmeyi henüz başaramadığım TinyTim Cherry domatesler.

bu kez torf aldım onun içine ekicem.Suyun içinde 1 gün bekletip öyle torfa aktarıcam.bu Cherryler hibrit olduğu içinmidir nedir anlamadım bir türlü çimlenmedi.
Ayrıca kafamdaki plana göre Sırık domates,bazı biber ve büyütebilirsem R.Robinleri terasta küçük bir sera yapıp kışında meyve sebze almak istiyorum.
Birde bir arkadaşım elinde belki birkaç yüzyıldan beri babadan oğula geçen domates tohumu olduğunu söyledi.Kendisi yaylada yaşıyor.Hakiki yerli tohummuş.1 kiloya yakın domatesleri ve çok ince kabuğu olan bir tohum.****** ticari olarak nakil sorunu oluyormuş.O yüzden kendim yiyecek kadar ekiyorum dedi.Yaylalarda hava henüz soğuk olduğu için şimdilik az daha bekliycez.