Arkadaşlar,
İnternette yaptığım araştırmalar sonucu nihayet arka bahçeme yapmak istediğim yapay şelale nin nasıl bir şey olacağına karar verdim. 2 haftasonu zaman harcayarak aşağıda resmini göreceğiniz yapay şelalemi dün 26.04.2009 günü tamamladım. Sizin yaptıklarınız gibi muhteşem görünümlü ve büyük olmasada dar bütçem ve zamanım ancak buna müsaade ettiği için basit bir şey yapabildim. Önce kullandığım malzemeleri ve fiyatlarını vereyim:
1. ATMAN marka 2 metreye su basabilen dalgıç akvaryum motoru: 30 TL
2. Oduncudan kilo işi aldığım içi oyuk meşe ağacı kütüğü: 8 TL
3. Plastik Bebek küveti : 7 TL
4. Seramik odun figürü ve toprak küp : 5 TL
5. Kalın ve ince 2 adet hortum (toplam 1,5 mtr) 3 TL
6. Gökova-Ören kıyılarından eşimle beraber topladığımız taşlar : -
7. Silikon 1 tüp 3 TL
8. Oluklu kiremit 2 adet (zaten vardı fiyatını bilmiyorum)
Böylece toplam maliyet 56 TL oldu.
Yapılışı: Önce toprak küvet derinliğinde kazılıyor ve içine yerleştiriliyor. Sonra deniz kenarından topladığımız taşları silikon ile küvetin içine ve yan kenarlarına yapıştırıyoruz. Toprak küp ün altını matkapla delip dalgıç motordan gelen hortumu buraya monte ediyoruz. Daha sonra ağaç kütüğünü, oluk kiremitleri ve diğer aksesuarları yerleştiriyoruz. Havuzun etrafına çim tohumu ektim 15-20 gün sonra etrafı daha da yeşillik olacak. Yosuna karşı havuzun içine havuz tuzu- kimyasalı atmayı düşünüyorum ama su içmeye gelen kuş ve kedilere bir zararı olurmu acaba? Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
Not: Yapak şelale yapacak arkadaşlara tavsiyem kullanacakları motorun mutlaka sessiz çalışan akvaryum tipi motorlardan seçmeleri. Amaç dinlenmek ve stres atmak olunca devamlı vınlayan ve yüksek desibel ses çıkaran motorlar bu amaca uygun değil bence.
Düzenleyen kalafat : 28-04-2009 saat 07:30
Neden: Resim ekleme
|