View Single Post
Eski 27-04-2009, 09:17   #408
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Üçüncü haftanın sonunda kompost kabındaki malzemeyi boşalttım. 200 kilo kadar malzeme çıktı. Hala az da olsa yanma devam ediyordu. Bir-iki hafta da yığın olarak kalsın dedim. Üç kompost kabının üçünü de son iki haftada taze malzeme ile doldurdum. Yeşil malzeme olarak sadece çim kırpıntısı, kahverengi malzeme olarak da sadece söğüt ve kavak talaşı kullandım. Bir önceki komposttan bir miktar da mikro-organizma mayası olarak kullandım. Geçen hafta doldurduğum kap mükemmel durumda. Yanmanın büyük kısmı tamamlandı.

Nisan başından itibaren üç kompost kabına giren malzeme miktarı 50 çuval yeşil, 19 çuval kahverengi malzeme. Toplam ağırlığı 1.5 ton civarı. Böyle giderse sonbahara kadar 5 ton hedefimi geçeceğim.

Kompost yapan arkadaşlara, civarda sandık, palet vb. imalathanesi varsa oralardan çok ucuza veya bedavaya talaş almalarını öneririm. Bu gibi imalatta çam kullanılmadığından kompost için çok uygun.

Öğüttüğüm dalları artık kompostta kullanmayıp malç için kullanmaya karar verdim. Böylesi çok daha kullanışlı olacak.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön