View Single Post
Eski 26-04-2009, 19:10   #17
geophyte
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-04-2009
Şehir: Gaziantep,Şanlıurfa
Mesajlar: 246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metintezcan54 Mesajı Göster
sağ olun zamanınızı ayırdığınız için Allah razı olsun. şimdi dediğim gibi bu senekilerin toprağı için artık geçti. bu senekilerin sadece kafalarını kesme seçeneğim var çiçek dökenlerin kafasını keseceğim.seneye ekim zamanı dediğiniz şekilde yumuşak toprak hazırlarım. hayvan gübresi için problem yok. en ucuz şey o zaten. onu bulabilirim. yanmış dediğiniz yani kurumuş hayvan gübresi değil mi? bunları hazırlarım peki 1 ölçek gübre bitkiyi yakmaz mı? o tip şeyler de duydum. neyse buraya kadar tamamdır. şimdiki leri ne yapayım peki kafalarını kestim. sararmasını mı bekleyeyim? ne kaadar dha yeşil kalırlar daha vakit varsa söküp toprağını değiştireyim sert toprakta durmasınlar.
Metin kardeş;
Yanmış gübre dediğim, kapalı havasız ortamda yaklaşık 3 ay veya bir gübre çukurunda altı ay kadar bekleyerek çürümüş gübredir. Böylece gübre besin içeriğini kaybetmeden yararlı hale gelir ve içindeki ot tohumları da ölür.

Bu gübrenin toz şeklinde ve kokusuz oluşuyla yanmış olduğunu anlarsın. 1 ölçek gübre dediğim kimyevi değil hayvan gübresidir. Kimyevi gübreden bir tutam kadar atsan yeter de artar, çok az.

Tepesini kırdığın bitkileri, eskisinden daha az sula. Tamamen kuruyana kadar bekle ve kuruduktan 1-2 hafta sonra hasat et. Bu aşamaya gelmiş bitkinin toprağını değiştirilmez, sakın. Kolay gelsin

geophyte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön