Selahattin hocam, inanın sizden başka şaşıranlar da var

). Bir süre önce bu başlıkta B5A uygulamasını karşılaştırmalı olarak yapacağımdan bahsetmiştim. Şimdi 3 çilek fidesi için şu şekilde uygulama yapmış oldum:
Toprak harcı olarak 3 kürek bahçe toprağı, 3 kürek torf, 2 kürek yanmış koyun gübresi, 1 kürek perlit
Dikimden bugüne kadar toplam 4 sefer yağmur suyu ile sulandılar. Bahçede durdukları için doğal olarak yağan yağmurdan da nasiplerini almış oldular
Hiçbirisine herhangi bir zirai ilaç uygulanmadı.
Toplam 15 adet Aromas yediveren çilek fidesi kullandım (selahattin hocama yeniden teşekkürler)
-Aşağıdaki resimlerin başındaki büyük beyaz kap içerisindeki fidelere extradan hiçbirşey verilmedi
-Ortadaki resimdeki fidelere 15 gün arayla 2 sefer B5A kullanıldı
-En sağdaki fidelere ise 15 gün arayla 2 sefer eriyik halinde 18-18-18 dengeli gübre atıldı.
Extradan hiçbirşey vermediğim fidelerin dibinde toplam 2 adet küçücük meyve var, B5A uyguladığım fidelerde 5 adet meyve 4 adet çiçek, dengeli gübre uyguladığım fidelerde ise 2 adet meyve 2 adet çiçek mevcut.
Bunlar dışında 3 farklı kap içerisinde sadece B5A uyguladığım çilek fidelerim de var. Ancak onları resimlemedim. Çünkü sadece karşılaştırma yapacağımı ve resimleyeceğimi belirtmiştim. Diğerleri de aynı orta resimdeki gibi çok iştahlı ve sağlıklı görünüyorlar.
Yakın zamanda bir aksilik olmaz ise, benzer uygulamayı domates fidelerinde de denedim. Resimleri ile koymayı düşünüyorum.
Açıkçası şaşırmamak mümkün değil. Hele meyve tutumu, rengi, aroma ve lezzeti de bu kadar farklılık yaratırsa ne söylenebilir ki başka?