View Single Post
Eski 25-04-2009, 19:52   #404
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Ayrılıktan sonra.

Arkadaşım senin çay atıklarını sorduğun tarihte ben geliboluda idim, ben soru soranlara cevap vermekten zevk alıyorum burda olsaydım ben seni cevapsız bırakmazdım. Bende bahçemin yanında olsam bahçeden çıkmam her halde, arkadaşım birkaç gündür forumlarda gürünmemenin sebebi deniz yosunlarıymış demek, iyi şeyler yapmışsın anlaşılıyor, ama yosun toplama işini nisan yağmurlarından sonra yapsaydın yosunların yağmur sularıyla daha iyi yıkandığı gibi aynı zamanda çok iyi yıkanmış olacaktı sen şimdi her halde şehir suyuyla yıkamış oldun.

Ben komposta katacağım yosunları son bahara bırakıyorum iki yönden avantaj sağlıyorum
deniz bize 7-800 metre civarında uzakta, bütün yazda güneşin altında çok güzel kuruduğundan taşıması kolay oluyor birde nisan mayıs aylarında yağan yağmurla yıkandığından, yakınmasıylada uğramıyorum.

Arkadaşım sen kompost işini gerçekten iyi ele aldın çay posalarını toplaman iyi isabet kaynağında iyi, sana bu konuda çok iyi açıklamalarım olacak çay posalarını toplamaya devam et yanlız çürümelerine meydan vermeden onları iyibir şekilde kurut biryerde muhafaza altına al bunları malç yaparak kışın ağaç diblerine koyabilabilirsın, kışın yapacağın komposta kahverengi karbon malzeme olarak mutfak atıklarını (azot) dengeye getirmek için kullanabilirsin.

Ben çay atığını bulamıyorum şehirden getirmek çok zor oluyor, ama ben komşularımıda ikna etmeye başladım mutfak atıklarınıda çöpe attırmıyorum, ayrı bir yere toplatıyorum, istanbulda iken evime yakın olan kahveden iki günde 10-15 kilo atık aldığım oluyor, bu senede pazarlardan da sebze atığı toplamak istiyorum.

Sana bir müjde vereyim dal öğütme makinası aldım bizim istanbulda perşembe pazarından gaeçen sene ayni makinayı alacaktım mali durum dan dolayı alamamıştım bu sene aynı makina yeni modeller çıkınca bu makina ellerinde kalmış, senin anlıyacağın geçen sene 300lıra civarında ola makina bu sene 170liraya almış oldum 3.5-4 cm kalınlığında dalları öğütüyor .

Biraz uzun oldu ama çoktan beri yazışamıyorduk hepsi çıktı aradan tekrar görüşmek üezre iyi akşamlar

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön