View Single Post
Eski 25-04-2009, 18:45   #403
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Bugün güç bela deniz kıyısından topladığım yosunları( toplam 15 çuval), (önce güneşte soldurduktan sonra) nihayet bahçe toprağı ile karıştırıp alt üst edebildim. 2 büyük çuval da kompost yapımı için kenara kaldırdım. Bugün ayrıca 2. partisini hazırladığım kompostumu da ilk kez karıştırıp havalandırdım. Yaklaşık 10-12 gün önce basmıştım kaba. Kap içindeki malzemelerin C/N oranı bu sefer de tam isabet. Süper bir yanma oluşmuş. Havalandırmayı daha sık yapmalıyım artık.

Allahtan sevgili berduray buralarda değil de fırça sonraya kaldı. Sözde adım adım resimleyecektim kompost aşamalarını. Vallahi o koşuşturma ve pislik içinde aklıma gelmedi.

Herşey iyi güzeldi ama bir de şu yorgunluk olmasa. Ne bel kaldı ne bacak. Artık 3 gün uğramam bahçeye( desemde yarın sabaha birşeyim kalmamış deyip soluğu orada alırım mutlaka)

Yazmayı unuttum. Bu başlıkta 444 nolu mesajda, kullanmış olduğumuz çay posaları için bir soru sormuştum kimsenin yanıt vermediği. Sormamın nedeni ise bir arkadaşım kahvehane işletiyor. Onları hem azot hem de karbon olarak değerlendirebilir miyim diye merak etmiştim. Arkadaşla anlaştım, günlük demlemiş olduğu çay posalarını artık çöpe atmıyor. Kendisine büyük kovalardan verdim. Onlara dolduruyor ve ben alıyorum. 2 günde büyük kova ağzına kadar doluyor. Şimdiden 3 kova alıp bahçede bir köşeye yığmaya başladım.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön