View Single Post
Eski 16-09-2006, 00:13   #36
musubeyd
Ağaçsever

musubeyd's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2005
burada yapılan 'beyin fırtınası' meyvelerini ilk olarak bonsaici bonsaireef'in yanında paludaryumcu oğuz bey'in ortaya koyacağı çalışmayla verecek görünüyor.bakalım, görelim ve ilham alalım...
bonsainin saksıyla adapte edilmesine hiç gerek yok bence.ağaç ve otlar için köklere uygun topraklı taraçalar yapılabilir.hem daha tabi olur.
oğuz bey, planladığınız çalışmada hayalimdeki tasarıdan izler var.kağıt üzerinde böyle bir tabiat parçası nasıl olabilir diye karalamalar yapıyorum.
kayalık yamaçlar,koylar,yarlar,burun..tam da tabiat vurgusunu temin edebilecek doğa oluşumları.bana kalırsa çalışmanın boyutuna göre en azından biri veya birkaçının kullanılması bu açıdan gerekli unsurlar.anladığım kadarıyla
tasarınızda akvaryumun su çizgisinden önden içeri doğru sokulmuş bir koy olacak.sahil de bu koyun etrafında.kayalık yamaç,yar ön cephede yeralacak zannediyorum.dere ise galiba platform üzerinde arka tarafta olacak.o takdirde doğrudan göze hitap edici bir noktada olmayabilir gibi geliyor bana..(aşağıda deneme mahiyetinde çizdiğim tasarıda her unsurun doğrudan görünür olduğu bir açı sağlamaya çalıştım.)demek istediğim penjingte de olduğu gibi bu tabiat parçasındaki her unsur toplu halde göze (akvaryumun ön cephesi önyüz olarak belirlenirse) hitap etmeli değil mi? yoksa penjingten farklı olarak arka planı da olan derin boyutlu bir çalışma mı olacak sizinkisi?

Eklenen Resimler

musubeyd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön