View Single Post
Eski 24-04-2009, 13:44   #721
ahmettt
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugo Mesajı Göster
Bir çok kişinin fiat konusundan çok, fiat politikasını da içeren pazarlama "facia" sına takıldıklarını sanıyorum. Facia kelimesini kullandığım için kusura bakmayın ama mesela ben teknik konulardan anlamam, branşım pazarlamadır.

Hayatımda herhangi bir ürünün, bu derece belirsiz, karmaşık ve yetersiz pazarlandığını görmedim, hele ki bu derece iddialı olduğu ileri sürlen bir ürünün. Çiğnenmekten başka bir işlevi olmıyan bir ciklet bile çok daha düzgün pazarlanıyor.Geçmiş yazılanlar okunduğunda bu açıkça gözüküyor, detaylara girmeğe gerek yok.

Yeni üründü, hazırlıksız oldu gibi görüşler mazaret değil, çünkü eğer gerçekten B5A anlatıldığı gibi bir mucize ise, şu yapılan yanlışlar nedeniyle, çok imaj zedelenmesine uğradı.
Ben de 26 sayfada, yediyüz kusur mesajı okuyunca aynı izlenimi edindim.

Ama bu, çok da şaşılacak bir durum değil. Bu işi başlatan insanlar, Türkiye'de birçok yeni ürün ve hizmet sunan kişi (ya da kuruluş) gibi, pazarlamanın ve iletişimin önemini, pazarlamanın 4 ana ilkesini bilmeden ve bu konularda destek (ya da danışmanlık) almadan, yola çıkmışlar.

Zaman içinde taşlar yerine oturacaktır. Ama doğru pazarlama teknikleri kullanılsa idi, daha iyi kotarılabilir, daha hızlı ve başarılı ticari sonuç alınabilirdi.

Dikkat edin: Deneme, yanılma en eski ve en maliyetli öğrenme metodudur. Ben de bugün 1 lt. sipariş vererek, bu öğrenme yolunu tercih etmekten başka bir yol bulamadım..

ahmettt Çevrimdışı   Başa Dön