Sn Sarıcan,
Gazete manşeti ve de içeriğine kızma konusunda son derece haklısınız.
Bugün yaşadıklarımdan ve son mesajları okuduktan sonra ben de sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bugün yaşanan tecrübe en sonunda belirtilmek üzere önce şunu belirtmek istiyorum;
En acemilerinizden biri olarak ben pomza taşını bundan 2-2.5 yıl önce bir gazete haberinde ilk defa gördüm. Büyük bir holdingin (ismini hatırlayamıyorum) Tuz gölü yakınındaki Hasan Dağı'nda (sanırım)ürettiklerini, volkanik bir yapıda olduğunu, çok gözenekli bir yapısı olması dolayısıyle su tutma özelliği olduğunu (en belirgin ve etkin özelliği) toprakla karıştırıldığında su tassarrufu sağladığını okumuştum.
Bu foruma 2 ay kadar önce dışardan, yakın zamanda da üye olarak katıldığımda hem bu forumdan hem de yabancı bir kaç kaynaktan pomza taşının nötr yapıda olduğunu ve katı ortam için bitki kökünün tutunması için ve yine su tutma özelliği olduğunu okudum.
Konuya bu kadar uzak olan, dış ticaret mesleğinde iştigal eden biri olarak böyle bir yanıltıcı haberin nasıl yapılabildiğine gerçekten hayret ettim.
Bugün yaşadıklarım ise;
Kudret beyin ve Enver beyin katkılarıyla (bu konuda da haklısınız Sn. Sarıcan) balkon ve bahçede yapacağım deneme üretimine biraz destek, biraz heyecan merakı nedeniyle ilçe tarıma gittim. Detayını değil sonucunu söyleyeyim, Topraksız Tarım ile ilgili bir bilgileri olmadığı gibi, temin edeceğim besin eriyiğinin içeriği, miktarı, fiyatı, ne kadar fide için kullanılabileceği konularında bana, arkadaşlar BANA soru sordular.

))
Bu nedenle bu foruma ve burada destek veren herkese saygı ve sevgilerimle.
Küçük ama aslında büyük NOT: İnternet araştırmalarım doğrultusunda edindiğim biligiye göre Belçika ve Hollanda'da seraların %90-95'i EUROGAP sertifikalı Topraksız Tarım yapıyor. Ülkemizde oran 450.000 dönüm seranın 1.500 dönümü topraksız.