Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems
Bugün iki fotoğraf çektim sizler için. Lavandula 4.5 tl **** 4.90 tl idi. Begonviller ise 11 tl civarı bir fiyatla satışa sunulmuştu.
|
Bu begonviller "bodur begonvil" olarak satılıyor, bildiğimiz sarılıcı tür değil. Ama fiyatı uygun ve boyları da fena değil. (Bilgi için; Tarabya'daki fidanlıklarda çok güzel sarılıcı begonviller var, ancak fiyatlar 30-45 TL arası).
Bauhaus'a gide gele samimi oldum orada çalışanlarla. Bitkiler genelde Perşembe geliyor. Fazla seçilmeden en iyilerini almak için
Cuma günü uğramak en akıllıcası.
Ayrıca üç not:
1. Katırtırnağının (Cytisus) sarı-kırmızı ve kırmızı olanları da var. Ben de sarı-turuncu-kırmızı bir tane aldım. Şunun gibi birşey:
2. Orman gülü iyice popüler oldu, doğru. Ama bakımı, özellikle çiçeklendirilmesi çok kolay bir bitki değil. Toprağı çok önemli. Aldığını güneş de fazla olmamalı. Üzerindeki çiçeklere heves edip alırken dikkat etmek lazım.
3. Şakayık'ın çiçekleri çok güzel, ama hosta'larla birlikte salyangozların en fazla bayıldığı bitki. Bauhaus'tan 4-5 renk aldım, hevesle bahçeye diktim. Resmen salyangozlar istila ettiler.

Büyük bir katliam yapmak zorunda kaldım. Şimdilik fena değil durum, ama bilin ki, Şakayık'ı dış mekanda saldırılara karşı koruyabilmek hiç kolay değil.