Konu: Pomelo
View Single Post
Eski 22-04-2009, 01:26   #72
Nefertari
Yeni Üye

Nefertari's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2009
Bizim çok severek yediğimiz bir meyve.Biz bir Ortadoğu ülkesinde yaşıyoruz ve buralarda oldukça var.Türkiyedeki kadar pahalı değil.Mesela şu anda evde bulunan,marketten aldığım Pomelo 1,5 kilo ağırlığında ve 4-5 tl arasında.Buket arkadaşımız gerçekten çok güzel fotoğraflamış.Büyüklüğüyle,kabuğuyla,çekirdeğiyle aynen bu şekilde.İlk tattığımda çok anlamlı bulmasamda yedikçe dahada güzel gelmeye başladı ve şu anda meyve olarak vazgeçilmezim.Ek olarak söyleyebileceğim şey soyma aşamasının gerçekten çok zor olması.Kabuğunu soyması o kadar değil ama sıra dilimlerini ayırmaya geldiğinde ciddi anlamda zorlanıyorum ve bazen bıçakla kestiğim bile oluyor **** eşime soyduruyorum 2,5 yaşında bir kızım var ve O da bayılıyor Yanlız arada lezzeti hoş olmayan ve yemeside zevk vermeyen,susuz,içindeki lifleri kuru olan bazı tiplerinede rastlıyorum.Belki cinsi farklı belki arada öyle olabiliyor.Şunu belirtmek isterimki bir kez tatmakla karar verilmesi zor.Biz zaten damak tadı olarak hem portakal hemde greyfurt'a alışık olduğumuz için bu meyve ilk başta garip geliyor insana.Sanki yabani bir meyveymiş gibi.Ama zamanla kabullendiriyor kendini

Nefertari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön