Carrefour bahçeye çadır kurmuş çiçek için. Begonviller; beyaz, pembe, sarı, kırmızı ve mor renklerde ve 1 metreden uzundu. İtiraf etmeliyim ki kalakaldım karşılarında. Fiyatı 36.9 lira. Fiyatı duyunca da kalakalmaya devam ettim.

Clematis ve hanımeli doluydu Bauhaus. 6 çeşit clematis saydım. Üzerleri tomurcuk dolu. Hanımelleri de öyle. 9.90 fiyatları. İthal açelyaların baston, piramit (gerçekten çiçekten piramit şeklinde) ve normal şekilde olanları gelmiş. Orman güllerinin de beyaz olanları gözalıcı idi. Dış bahçeye ağırlık verince iç bahçe perişan hale gelmiş. Dışarıda da iki araba atılacak (ya da iade edilecek) çiçekler bekliyordu. Gardenyaları, sardunyaları, helleborusları bakımsızlıktan öldürmüşler.
Merter Tekzenden de çok değişik sardunya çeşitleri aldım geçen hafta. Sarkan minik ceylan gözleri (devasa saksı 6.25) ve yaprakları renkli sardunyalar. Orayı da takip etmek lazım. O sardunyalardan sadece bizde var dedi görevli. Gerçekten de üzerine Eminönü dahil birçok yere gittim ama muadilini bile görmedim.