View Single Post
Eski 21-04-2009, 07:49   #59
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
B5A reklamı yapıyorum gibi algılanmasını istemem ama bir gözlemimi de söylemek istiyorum. Kütahya Tarım fuarında İzmir bayisi uyguladıkları bir meyve bahçesinde benim söylediklerimi destekler bazda daha önce bahcesinde solucan görmemiş meyve bahçesi sahibinin elleriyle ağacın kökünü kazıp besili solucanları şaşkınlıkla gösteriyordu (videolar elime geçince burada yayınlayacağım) ki bu benim tezimi destekliyor ve ayrıca kendi fidanlığımda dikkat çeker derecede solucan fazlalığıda beni cesaretlendiriyor ve hayatımnda gözün biraz dikkatlice bakınca seçebildiği solucan yavrularını ilk defa b5a sayesinde fidanlığımda gördüm..

Özellikle geçen yıl at gübresini biriktirmeye başladığımda arada bir karıştırma fırsatım oluyordu ve hiç solucana rastlamıyordum bu yıl ise o çürümüş gübrenin içinde solucan var ancak daha eklemem gerekli, yani çürüme gerçekleştiğinde solucanlar daveti kendileri algılayıp komposta giriyorlar. Yukarıdaki metinde dikkat edilirse solucanların 45 dereceden sonra yaşayamadıklarını söylüyor ki çürümekte olan kompostta sıcaklık oldukça yükselir buda benim çürüme gerçekleştikten sonra solcanların eklenmesi gerektiği tezimi destekliyor **** sık sık kompostu havalandırıp aşırı ısınmasını engelleyerek solcunalar için ideal yaşam alanı olmasını sağlayacaksınız ki buda biraz zahmetli bir durum.


Bu arada çürüdükten sonra hepsi organik gübre olduğundan at gübresi ya da evsel atıklar bir şey farkettirmiyor hepsi aynı renk ve forma dönüşüyor yani kompost **** gübre. Benim at gübresi kullanmamın nedeni fidanlığıma sık uğrayan faytoncunun varlığıdır.


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 21-04-2009 saat 08:24
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön