View Single Post
Eski 20-04-2009, 23:22   #455
tugo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Ya da bitki koymayı tercih edeceksek örneğin bunlar nelerdir? Nilüferler suya oksijen veren bitkilerden değil mi?
Nilüferler, yanılmıyorsam sadece yapraklı dönemlerinde bu işi yapıp nitratı tüketiyorlar.

Diğer birçok tür var Sn.Otugay'ın dediği gibi, suyun altında yaşayan. Akvaryumcular bu konuda daha şanslı ama benim gibi, dibi linerle kaplı havuzlarda su altında yaşıyan bitkiler görüntü vermiyor. Mesela akvaryumcuların "egeria densa" dedikleri bir bitkiyi ben bir sene havuzun içerisinde tuttum, hakikaten çok işe yarıyorlar, ayrıca kümelerinin içerisi kışın balıklara da sığınak oldu ancak şimdi topladım ve file torbalara koyarak havuz kenarlarında sallandırıyorum. Arada sıra temizlediğim de ne derece yararlı oldukları belli oluyor.

Onun dışında, çıplak kök Japon şemsiyeleri inanılmaz yararlı, algeleri kendi etrafında topluyor.

Esasında benim havuzun bir köşesi laboratuvar gibi oldu, bulduğum bitkiyi oraya çıplak kök koyup deniyorum. Köklenirlerse eğer, nitratı kullanıp, algeleri köklerine topluyorlar. Mesela, orman sarmaşığı hedera'nın küçük yapraklı bir türü var. Kesik ucunu suya daldırdığınız zaman kökleniyor, havuz dışına uzattığınız gövdenin geri kalan kısmı da toprağa tutunuyor.

Su arıtması için bol bol bitki çok gerekli.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön