Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs
Sn ephesos... Sizin nülüferin yaprakları ufak ufak sanırım. Kovaya adapte oldukları için mi acaba?
O kovanızın yapımını nasıl gerçekleştirmiştiniz. Ne tip bir yapıştırıcı kullanmıştınız.
Terasta / balkonda nilüfer sahibi olabilmek çok güzel birşey.
Bir de mayısta çiçekleniyor demişsiniz. Mayıstan itibaren yılboyu çiçekleniyorlar mı? (Yani kışa kadar) Yoksa Mayıs ayı içinde çiçeklenip sonrasında gene duruluyorlar mı?
|
Yapraklarının küçük olma nedeni daha olgunlaşmamış körpe yapraklar olmalarından.
Büyük bir kova ve geniş, derince bir leyen aldım, leyenin altkısmını dikkatlice kovanın ağzına denk gelecek şekilde kesip çıkardım, sonra sayın preacox'tan aldığım würth (ismini yanlış hatırlamıyor isem) slikon benzeri metal parçaları yapıştırmakta kullanılan suya dayanıklı mukavementi yüksek yapıştırıcıyla yapıştırdım.
Yeterli miktarda yaprak oluşumunu tamamladığında ki bu mayısta anca olur açmaya başlayacak, eğer yeri geniş olursa kışa kadar 3/4 kere belki daha fazla çiçeklenebilir. Bende enfazla 3 kere oluyor, ilk çiçeklenmesi genelde ikitane birden oluyor.