Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lriell
Merhaba,
Çiçekçinin 7 veren olduğunu söylediği çilekleri görünce hemen aldım ve diktim ama diktikten sonra fazla bir bilgim olmadığını farkettim. Papatyaya benzer tomurcukları üzerinde, resimlerini gönderiyorum. Acaba küçük mü olmuş saksıları diye sorsam? Bir de her yerde çilek saksısı görüyorum ama emin olamıyorum, ismi mi o şekilde yoksa gerçekten çilek ekilebildiği için mi  Bir de resimlere göreceğiniz gibi minik papatyalar hafif kurumaya başladı normal mi, yoksa birşeyleri eksik mi yapmışım? Çok soru sordum şimdiden teşekkürler.
|
Selam kolay gelsin.Yanlış yaptığınız birşey yok. Öncelikle onu söylemeliyim.Çiçeklerinizin kuruması normal artık meyvaya dönüyorlar.20 gün 1 ay gibi bir sürede meyvalarınız olgunlaşacaklar. Çilek yayılan bir bitki oluğu için bir süre sonra saksılarınız dar gelecektir.Piyasada satılan saksılardan kastınız hangisi bilemiyorum ama ben de aldım.Bu saksının avantajı çileklerin meyvalarının toprağa değmemesi ve çamur olmaktan korunması.Benim çilek saksısı diye aldığım saksı bu.Ama dikdörtgen balkon saksılarına da diktim.