View Single Post
Eski 18-04-2009, 09:56   #528
yukka
Ağaç Dostu
 
yukka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 465
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizban Mesajı Göster
Ben de kışın dışarıda bıraktım bir süre. Yapraklar büzülüp bozuldu. Derhal içeri aldım. İnanın hala o büzüş büzüş hallerini düzeltmekle uğraşıyorum.

Çiçeklenme bittikten sonra oldu bu. Ocak-Şubat gibi.
Aşırı soğuğa maruz kaldıysa olabilir. Ben karlı günlerde naylonla sardım ve saksısını bir tahtanın üzerine oturttum. Bir de benim saksım çok kalın yapılı büyük bir seramik saksı. Belki o da soğuğa karşı koruyucu olmuştur. Ben bitki uzmanı değilim; ancak birkaç yıldır bu çiçeği sorunsuzca yetiştiriyorum, yılbaşı kaktüsü olan cinsi yılda iki kez bol miktarda çiçeklendirebiliyorum. Yaprakların büzülmesi bitkinin kökleriyle ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda 'bitki dirilinceye' kadar bol sulayarak, yaprakları fısfıslayarak yeni köklerin oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Bitkinin kökleri çürümüş ve o nedenle yapraklar büzüşmüş olabilir. Bu durumda da sağlam lopları çürümüş köklerden ayırıp yeniden dikmek gerekir.


Düzenleyen yukka : 18-04-2009 saat 10:31
yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön