View Single Post
Eski 17-04-2009, 11:21   #11
hkaracan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
herkese selam,
dün hava çok güzeldi, dayanamadım, eşim işe gittikten sonra atladım arabaya yine Saray'a gittim. sarı ve beyaz papatyalar açmış. yanımızdaki 3 dönümün içerisindeki evlerin bahçesinde kirazlar da çiçek açmıştı. benim arazim bomboş ama içerisinde yarım saat öylece yürümek ve hayal kurmak bile bana mutluluk verdi. tavuklar otları eşeleyip yiyecek arıyor, koyunlar otluyor, yolun karşısındaki dereden kurbağa ve kuş sesleri geliyor.
Yandaki evlerin bahçe işleri ile uğraşan çiftçi bana araziyi en az 2 3 defa sürdürmem gerektiğini ve ayrık otları ile mücadele etmem gerektiğini söyledi. dediğine göre ayrık otu toprağın kanını emen bir illetmiş ve mücadelesi zormuş. kurak nadas faydalı olur dedi. ben de acaba fide dikim işii seneye mi bıraksam diye düşünmeye başladım. yer yaklaşık 10 yıldır el sürmeden öylece kalmış. toprak çok sert ve otlarla kaplı. belki bir iki fikir daha alacağım. 1 yıl daha kaybetmek beni üzüyor ama sonradan ağaçlarımı kaybetmek daha da üzer.
sevgili ahmeter,
dün biraz vaktim oldu, ilçe tarım md.lüğüne uğradım. biraz tembel gibi geldiler bana ama... ceviz için bilgi almaya çalıştım. 1500 adet ve üzerine yardım yapıyorlar. benim arsama o kadar ağaç sığmaz elbette ki. varsa yer göstermelerini ( belki kiralık vs ) rica ettim. " işin mi yok kardeşim " diye baktılar. ama aslında gerçekten işim yoktu. tabi onlara söylemedim.
esnafla biraz konuştum. kargo bayisi sadece 1 tane varmış. 25-30 bin nüfuslu ve etrafında irili ufaklı fabrikaların olduğu bir yer için bana 1 az geldi. mng yok. belki biraz bu konuyu araştıracağım.
her mevsim güzel ama bahar bir başka güzel.
şimdiik bunlar,
selamlarımla,
h.k.

hkaracan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön