View Single Post
Eski 16-04-2009, 15:43   #2265
Faruk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Sayın Mine hanım menekşelerim de son zamanlarda çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayım. Menekşelerim de son 1,5-2 aydır merkezde ki yapraklar (yeni çıkanlarda dahil) sertleşiyor,gitgide küçülüyor zaman geçtikçe üzeri kahverengileşip **** belli kısımları kısmen parça parça kahverengileşip ölüyor. Merkezde yeni çıkan yapraklar gitgide birbirinin üzerine binişik çıkıyor. Çiçekler(açsalar da genellikle açmıyorlar)küçük ve deforme oluyor. Git gide bitkinin şekli bozuluyor. Diri ve dik olan yapraklar sağlıklı gibi görünüyor ama bir müddet sonra genel şekli bozuluyor. Siteden **** farklı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla bunu yapanlar Akar lar içine giren Mites cinsi mikroskobik emici böceklermiş. Ve bu hastalık bütün menekşelerimi sardı. Mite lar için endosülfan ve keltane etkili madde içeren ilaçlar **** sulandırılmış oksijenli su uygulayın dediler ama endişelendiğim için kullanamadım. Lütfen bana yardım edin. Biran önce önüne geçmezsem çöpe attığım saksı 7 den 30 a 40 a çıkacak. Ben bu hastalık için ne kullanabilirim **** yapabilirim Sayın Mine hanım?????

Düzenleyen Faruk : 16-04-2009 saat 21:25
Faruk Çevrimdışı   Başa Dön