Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Birinci alıç çok yaşlı idi. Köklerinde kalan kılcak saçak kökler beslenmesine kafi gelmedi, daha derinlere giden köklerden beslenmeye alışmıştı. Önce tomurcuklar patlar gibi yelillendi ama yeterli beslenme, ek gübre takviyesi yapılmasına rağmen, kök yetersizliğinden yaşama ümidi kalmadı. patlayacak tomurcular köreldi.
Dallarında budama yaptım beslenecek alan azalsın diye ama yine de bir ümit yok gibi.
Eklenti 72993
|
Nariçi, henüz alıç ağacınızı kaybettiğiniz kesin değildir. Hata yapmadan ona bakmaya devam ediniz. Ancak ağacı yaşatamama durumu olursa nedenlerini çok iyi değerlendirmelisiniz.
Öncelikle yaşlı olması bir etken değildir. ikincisi derine gitmese de bir miktar saçak kök yaşama tutunması için yeterli olabilirdi. Ancak oluşmuşsa bile yaptığınız gübrelemeden dolayı kılcal kökler yanmış olmalıdır. Bu durumdaki ağaca gübre verilmemesi gerekir.
Ben olsam ağacı saksıdan çıkarıp, yıkayarak toprağı uzaklaştırır, köklerin durumunu tam olarak tesbit ederdim. Aynı zamanda gübre kalıntıları da topraktan temizlenmiş olurdu. Sonra drenajlı yeni toprak ile uygun bir saksıya tekrar dikerdim. Gölge ve rüzgar almayan bir alana alırdım.
Umarım yaşama döner.