Merhaba
Ben Gaziantep' te sırık domates yetiştirmek istiyorum.Daha Önce de denemem olmuştu.Çok az başarılı oldum.
Mevcutta yaklaşık 50 *50 saksılarım var.İçlerinde de geçen seneden kalan toprak var.Bu toprakta çiçekli bitkiler vardı.Bu toprak kış boyu balkonda kadı ve yağmur, kar
vb. şartlara maruz kaldı.
Birinci sorum; Bu topraklara (kırmızı toprak - az gübre- az torf) ek olarak bir miktar hayvan gübresi, torf, mil kum karıştırarak saksıları doldurmayı düşünüyorum.Bu konuda başka ek yapabileceğim katkılar var mı? Bu karışım doğru mu?
İkinci sorum; Balkonumun yarı zamanlı güneş alan kısmında tutmayı planlıyorum.Malum Gaziantep sıcak oluyor.Ayrıca Balkonum bazı zamanlar çok fazla rüzgara maruz kalıyor.Bu rüzgarı önlemek için saksının etrafına kafes oluşturup muşamba ile çevrelemek istiyorum.Saksıların arka kısmı duvar bu arada.Tabi bir kaç yerinden delerek.Üst kısmını kapatmalımıyım? bilmiyorum.Koltuk alma ve diğer müdahaleler için açılır kapanır bir kafes olacak. Bu uygulamam doğru mu? başka ne tür uygulama yapabilirim? Mesela kafes yerine perde tipi olabilir.
Bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılar.