View Single Post
Eski 15-04-2009, 12:02   #87
bluecrop
Ağaç Dostu

bluecrop's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Merhabalar ,
Name:  avs2.jpg
Views: 6878
Size:  19.2 KB
Name:  avs6.jpg
Views: 4515
Size:  66.7 KB
Name:  avs7.jpg
Views: 11896
Size:  19.4 KB

Saksıda ve arazide yetiştirme doğal olarak farklı uygulamalar gerektirdiği kuşkusuz . ve bu konuda 1 , 2 tecrübeyi sizinle paylaşmak isterim .. Avustralya dutu ağaç yapısı bodur olması , büyük boy saksıda yetiştirme için uygun fakat burada bitkinin üretim şekli açısından önemli bir konu ortaya çıkıyor. eyer bitkinin üretim metodu çelik veya havai köklendirme gibi metodlardan biri ise saksıda yetiştirmek için ideal olan bitki gelişimi yavaş ve bodur bir yapı sergilerken , aşı tercih edilen bitkilerde bitki gelişimi kullanılan anaca göre daha gür ve uzun yapı sergiliyebiliyor . sonuçta aşılı bitkinin bodur yapısı bozulabiliyor ve saksıda yetiştirenler açısından istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor. tavsiyem ; bitki üretim aşamasında aşı anacı olarak bodur bir anaç kullanılmadı ise (öyle bir anaç olup olmadığını da henüz bilmiyorum.)saksıda üretim için çelik veya havai köklendirme ,gibi metodlarla üretilmiş fidanlar , arazide yetiştirmek için ise bölgeye uygun bir anaç üzerine aşılı veya çelikle üretimiş fidanlar tercih edilmelidir. saygılar..

bluecrop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön