Tebrikler zm_sayhan. Bu işin "uzmanı " değilim ama bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum:
Hıyar gibi sırık cinsi sebzeleri balkonda pek önermem. Hıyarı - aynen kabak, kavun, karpuz ,fasulye gibi - direk bahçeye tohum olarak açtığım gübreli çukurlara ekiyorum. Tarla gibi balkonu olanlara ise diyecek lafım yok

Bir hıyarın diğerlerine göre daha uzun olması tamamen ışıkla ilgili. Tohumdan filize dönüştüğünde hemen bol ışığa çıkartmak gerekiyor.
Domateslerin aslında 10-15 gün içinde tohumdan çıkması gerekiyor. Biber ,maydanoz ve patlıcana göre daha kolay filizleniyorlar. Tohumlarınız muhtemelen eski , bayat olabilir. Önerim yeni domates tohumlarını tülbent vs de ıslatıp loş ve ılık bir yerde 24 saat tutup, sonra fidelik kaplara yerleştirmek. Bu süreci hızlandıracaktır.
Toprak için önerim torf. 20 kiloluk bir torba biraz gübre katkısı ile epey fide büyütür.
Herkese bol güneşli ve yeşillikli günler..