View Single Post
Eski 14-04-2009, 03:45   #68
hozat
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Mergemuta merhaba

Sayın Ahmetler,

Gecenin bu saatinde BERGAMUT delisi biri olarak size yazmaktan kendimi alamadım .Anlattıklarınızın fazlası var eksiği yok.Ben Bodrumda 5_6 tane mergamut bulmak için köylü kadınlardan önce pazara iniyorum,KOS adasından gelen komşular tanesi 1TL,den nevarsa alıp gidiyorlar.

En üzücü yanı da ısrarla istediğiniz zaman bizim pazarcı teyzeler hahretle bakıyorlar onlar için okadar değersiz ki tezğahlarının bir köşesine atıyorlar ister al ister alma.

Mevsiminde gidemediğim zaman bir ahbabıma rica ediyorum zar zor bulup kargoyla gönderiyor bana.
ustasından reçel yapmasını öğrendim iyi bir reçel için emek gerekiyor çok basit değil acısını çıkarmak kıvamını ayarlamak için 2_3 ğün mesai harcıyorsunuz ama sonuç MUHTEŞEM.
, Bergamutla ilgili saatlerce konuşabilirim maceralarımı anlatsam fıkra gibi gülersiniz.

Geleli fidanına 3 yıldır peşindeyim hala elde edemedim .Ben köylülerden temin etmeye çalıştım başaramadım .Hele birtanesi geçenlerde bahçeden söktüm bileydim sana verirdim demez mi deli olacaktım.

Bir bergamut sever olarak bu uzunyazım sizi sıkmamıştır inşallah bilgisayar kullanımında henüz çok yeniyim bazı ayrıtıları tam yapamıyorum eksiklerim olabilirr.
Bergamut reçelim bitti ama size kendi elimle yaptığım turunç reçelinden bir kavanos gönderebilirim .henüz İstanbuldayım .Çok yakında Bodruma gideceğim Fidan temininde bana yardımcı olun lütfen bahçem müsait mutlaka bir bergamutum olmalı. Hatta her BAHÇEDE olmalı.YERlisi ona ağaç kavunu da diyor.

yarın gene yazacağım size belki bergamut sevenler köşesi açarız da bu ağacı yaşatırız.

hoşça kalın

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön