Askıya alma ve Budama
Domates 15-20 cm. boylanınca dip kısmından genişçe olmak şartıyla bir düğüm atılır ve diğer tepedeki tele bağlanarak ipe alınır ;ancak bitkinin gövde ve büyüme noktaları gevrek olduğundan ipe alma ve sarmada bitkinin yaralanmamasına dikkat edilmelidir. Budama;Koltuk ve yaprak alma, tepe vurma şeklindedir. Koltuk alma;ana gövdeden çıkan yaprakların koltuğundaki yeni sürgünler 2-3 cm iken koparılır. Yaprak alma; en alt salkımda meyvelere ben düştüğü zaman salkım altındaki tüm yapraklar ve hastalıklı,yaşlanmış, kurumuş tüm yapraklar koparılır. Tepe kesimi; mevsim şartlarına ve meyve durumuna göre 4-8 salkımdan sonra iki yaprak bırakılarak vurulur. Meyve salkımı ucunda oluşan sürgünler koparılır.
Sayın Sarıcan haddim olmadan bahçesel forum dan alıntıyı buraya ekledim hata varsa af ola.
Düzenleyen omer.tuncer : 13-04-2009 saat 23:11
Neden: hatalı adresten dolayı
|