View Single Post
Eski 13-04-2009, 21:24   #307
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Durgun Su Besin değişimi

Paralel saksılarla aynı anda kurduğum kavanozdaki domates fidesinde meyve tutumu dışındaki gelişim gayet güzeldi. Bugün pH kiti alınca EC ile birlikte pH' ınıda ölçeyim dedim. EC= 2,65 pH= 7,6 ölçtüm. pH' ın yükselmesi bitkinin görüntüsünü hiç bozmadı ama sade suyla besleniyor gibi herhalde. Köklere baktım gayet sağlıklı.

Fakat ilk salkımda minik bir meyve tutmuştu, ondan sonra oluşan salkımların hiç birinde çiçek açmadı. İlk defa bu hafta fide boyu 2 metreyi bulmuşken yeni bir salkım çiçeklendi.

Bende pH' ı kontrol etmemekle hatanın bende olduğunu bildiğim için onu ödüllendirdim ve besin değişimi yaptım. Bakalım bundan sonraki gelişimi nasıl olacak.

Name:  DSCN2222.jpg
Views: 3172
Size:  41.0 KB

Paralel saksılardaki fidelerin gelişimi durdu. Üzerindeki meyvelerin kızarmasını bekliyorum. Komple kaldırmayı veya yeni fidelerle yeniden kurmayı düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle onlarda da pH kontrolsüzlüğünden fideleri kavurduk. Ama yinede pH' a bağlı olmayan ve sebebini bir türlü bulamadığım bir eksiğim var. Başından beri o saksıları labaratuvar gibi kullandım ama beceremedim. Bir sürü deney yaptım ama olmadı. Hepsi sil baştan sıfırdan başlayacağız.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 16:03 Neden: ilave ve imla
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön