View Single Post
Eski 13-04-2009, 19:29   #11
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Oğuz Karsan

Trol, aslında av araçlarından biri.
Hata, kullanılışta.
Yanlış yerde, yanlış zamanda av yapılınca sonuç kötü oluyor.
Yani bu kesin zararlıdır denemediği için trolla av devam ediyor.
Marmara'da trol yasak, fakat kaçak avlananlar var, cezalar çok ağır, trol göz açıklığı için ölçü var, kim uyuyor, kim uymuyor, bütün bunlarda uygulama nasıl, işte hepsi bir araya gelince toptan yasaklayalım trolları diyoruz.
Onlar da başka şekilde pek tutulamayan balıkları tuttukları için devam edip gidiyor.

Yavru balıklar ise hala önü alınamayan bir sıkıntı. her balık için avlanabilir boy sınırı var, bu da balıklara en az bir defa yumurtlama şansı vermeyi amaçlıyor.
Balıkçı aletle denizdeki balığı görünce ağını atıyor ama balığın küçük mü büyük mü olduğunu ancak ağı çekince anlıyor.
Bu balıkları denize dökse yazık , çıkarıp satsa yol olur, bu iş de böyle sürüp gidiyor.

Sonunda iş yine bize düşüyor.

Kurallara uygun avlanmamış balıkları almayacağız.
Peki bu nasıl olacak, üç tarafı denizle çevrili ülkemizde insanlar balıkları tanımıyor, denetim yapacak zabıta memurları da tanımıyor.

İstavrit ve çinekopta yasal boy 14 cm. bundan küçüklerini almayacağız, cesareti olan, satıcıyı uyaracak, niçin almadığını belirtecek.
Bu şekilde zaman içinde herkes bilinçlenecek.
Yasal boyun altındaki balıkları tutanları ve satanları, denizde sahil muhafaza, karada polis, jandarma ve belediye zabıtasına haber verebiliriz.

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön