Merhabalar Arkadaşım aramıza hoşgeldin öncelikle. Sana ilk olarak tavsiyem ne tip yetiştirici olacağına karar vermek.
Örneğin ben topraklı tarım yapıyorum. (bazı arkadaşlar topraksız tarımı tercih ediyorlar bu konuda bilgim yok) toprağı bauhause den 60 lt lik paketlerde aldım. Ayrıca sterilize edilmiş koyun gübresi de satılıyor. Açık tercih etmedim malum balkon evin içi böcek yumurtaları taşımaktan korktum o yüzden herşey hazır alındı.
Saksı olarak yoğurt kabları, su damacanaları, 1 milyoncu dan alınan kova benzeri kullanılabilir.
Ekilecek şeylere gelince domates,biber, salatalık tohumu için henüz geç kalmış sayılmazsınız. Nane , maydanoz, dereotu
vb ise yılın her dönemi ekilebilir.
Bu bitkilerin bakımı konusunda ilgili sebzelerin adına açılan başlılara bakarak bakımları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ancak en önemli tavsiyem, alacağınız tohumlarda hibrit olmayanları tercih etmeniz. Bunları ayırt etmenin yolu güvenilir firmalardan alışveriş etmek ve paketlerinde F1, hybride YAZMAMASINA özen göstermektir.
Bu arada yine sormak istediğiniz bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin hayırlı, bereketli olsun.