[QUOTE=orijin;378760]Sayın TuruncuHis;
İyiki hatırlattınız. Tohumları saksıya dikeceğim. Yalnız bahçem bir köyde. Doğal olarak soba ile ısıttığım bir yazlık ev. 20-24 derece ortalamayı tutturamasamda, 15-20 dereceleri tutturabileceğimi sanıyorum. Zira sobanın kurulu olduğu odadan uzak tutmam gerekir. Malum orada maksimum sıcaklık 35 dereceyi bile geçebilir. Benimkide farklı bir deneme olacak artık.
Dün, İstanbul' a geri döndüm.
Son derece mutlu ve mağrur olarak. Zira 19 martta sözünü ettiğim oda sıcaklığında, saksıda, yaklaşık 1 cm derinliğe ektiğim Vilmorin marka tohumlar 26-27-28 martta çimlenmelerini tamamlayarak toprak üstüne çıktılar.
1 nisan da, sobasız, güneş alan, en düşük sıcaklığın 12 dereceye düştüğü bir odaya taşıdığım saksıyı, 4 nisanda en düşük sıcaklığın 4 dereceye kadar düştüğü balkona taşıdım.(yaşadığım tüm mekanların her odası ve balkonlarında termometre bulundurmak gibi saplantım var!)

7 nisan da da, saksıdan söktüğüm fidecikleri bahçeye, son yerlerine diktim. Bahçeye dikerken, fideleri saksıdan topraklı bir biçimde almaya özen gösterdim.
11 nisana kadar sıcaklık gece en düşük 2 dereceye düştü. Ama suzanlarım(Toplam 12 kök) aslanlar gibi, dimdik ayakta idiler.
Çok mutluyum. İnşallah haziranda gittiğimde çiçeklerini de görürüm. Bu süre içinde oradaki bir dostum tüm bahçemle ilgilenecek. Yaza birde fotoğraf makinası alıp gideceğim. Bol bol resim çeker, dönüşte de siteye yüklerim.
Bu arada, bence Vilmorin aklandı...