Geçen yıl Malina'nın posta yolu dağıttığı PDA tohumlarını bu sabaha karşı 04:00'te Bionem'li suya koydum.
Yaklaşık 8 saat kadar sonrasında da, hazırladığım değerli* saksı harcı doldurulmuş kağıt su bardaklarına, her bir su bardağına 10-15 tohum olacak şekilde, toplam 3 bardağa tohumları ektim. Sonra da, gardenyamın dibinde kendiliğinden filizleniveren domates tohumları gibi güzelce serpilsinler diye, tesadüfen çimlenenlerle aynı ısı ve ışık ortamına aldım onları.
Bardağa yeteri kadar harcı koyduktan sonra üstüne tohumları serpiştirdim, en sonunda da tohumların üstüne de hafifçe son kat harç kapattım sıkıştırmadan. Nihayetinde, Bionemli su ile en tepeden fısfısladım bardakları. Ha, bardakların dibine de 3'er tane delik delmiştim.
Bardakların üstünü de açık bıraktım, kapatmadım; nem ihtiyacı oldukça Bionemli su ile fısfıslayacağım.
Bakalım gelişmeler nasıl olacak.
NOT: Bir bardağa çok sayıda tohum ekmekle hatalı işlem yaptığımı düşünüyorum; ancak şaşırtmayı çok dikkatle yaparsam bu yanlışı bertaraf edebilirim diye ümit ediyorum
* Neden 2değerli"?: 10 ölçü torf, 5 ölçü perlit, 5 ölçü kompost, 2 ölçü Biofarm humus, 5 ölçü de gübreli bahçe toprağı karışımı olduğu için.
İşte ilk görüntüleri şöyle: