View Single Post
Eski 12-04-2009, 16:50   #195
crete
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2009
YÜCEL ÖZLEM: Şu sizin yaptığınız işi ve bu yeni hobinizi entegre etmeyi düşünmez misiniz? ya da mümkün olmaz mı? Bilmiyorum.

Bir zamanlar tanıdığım bir iş adamının böyle bir fikri vardı. Aklımda öyle kalmış.

Başarılar diliyorum.

CRETE: Güzel bir tespit yaptınız.. Aslında özel ağaçlandırmaya merakımın çıkış noktası da bu konudur.. Bizim çocuklara faydalı olacak daha farklı nasıl sosyal etkinlikler yaparız diye düşünürken; birlikte ve onlar adına ağaç dikme fikri gelişti.. Hem çocuklara doğada nefes aldırırız, hem de ağaç ve doğa sevgisi aşılarız elimizden geldiğince diye kararlaştırdık.. Sonraları konu buralara kadar geldi ve farkettiğiniz gibi biraz da farklılaştı.. Kendi çapında küçük sosyal bir projeyken; işin yatırım boyutu da dikkate değer hale geldi.. Şimdilerde; eğer özel ağaçlandırma hayalim gerçekleşirse, İzmirdeki diğer okullarla da bağlantı kurup, fidanları engelli çocuklarımız adına dikmeyi hayal ediyorum.. Herbirinin adını yaşatacak bir fidanları ve nefes alacak doğal bir oyun alanları olacak böylelikle.. Şu anda İzmir"de eğitim alabilen zihinsel engelli çocuk sayısı yaklaşık 10000, Türkiye"de de yaklaşık 190000 diye anımsıyorum.. Rakamlarda hata olması muhtemeldir, tolare edersiniz diye düşünüyorum..
İşte durum budur.. dediğiniz gibi entegrasyon çok muhtemel.. Ama aşmam gereken engeller var biliyorsunuz.. Bu arada; aklınıza "neden hatıra ormanı düşünmediniz" diye de gelebilir.. Bunu da araştırdım ama hayata geçirmeye değer bulmadım açıkçası.. Konuya hakim olanlar sebeplerini tahmin edebilirler..
Şimdi Kiralanacak Hazine arazisi konusunda yardım alabileceğimiz birilerini bulmak adına kurda kuşa haber uçurduk.. Ülkemde işler maalesef ahbap-çavuş ilişkileriyle yürüyor.. Bürokratlarımıza selam saygı iletecek bir yakınımız, dostumuz olmuşsa bugüne kadar; konuyla ilgili faydalarını göreceğiz inşallah..
Daha önce de dediğim gibi; forumdaki tüm dostların görüş ve tavsiyeleri için de şimdiden tekrar teşekkür ederim..
Saygılar..

Düzenleyen crete : 12-04-2009 saat 17:09 Neden: hatalı yazım
crete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön