View Single Post
Eski 11-04-2009, 22:15   #3
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Söğüt, en kıdemli ağrı kesicinin ilk hammadesi...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hasan Tahsin Mesajı Göster
Şehir meydanlarına söğütü tercih etmiyor belediyeler. İlkbaharda aşırı polen yaydığından şikayet üzerine hemen kesiyorlar söğütleri. Bizim de evin önünde 30-35 senelik devasa salkım söğütü geçen sabah kesmişler.
Mesele başka ağaçları da tercih etmemeleri (bkz. "Şimdi hala orası ağaçsız." Chotanaq), dikilileri koşa koşa sökmeye geliyor, söküyorlar, birbuçuk yıl geçiyor, lütfedip ağaçlandırmıyorlar.

Ciddi olsalar, 'yahu bu adamlar oraya ağaç dikmişler, yani orada bir ihtiyaç var, her ay tıkır tıkır maaş alıyoruz bunlardan diktiklerini kestik, dört dikiliyi kestik hiç olmazsa bir tane başka ağaç dikelim!" derlerdi. Derler ve beni mini bir travmaya sokarlardı, "yahu bir de bunların günahını mı almak vardı kaderde diye.

Polen molen hikaye, dertleri bağcı dövmek.

Ağaç kesmeyi seviyorlar, hatta budarken bile (ağaçlara su yürüdükten sonra!) abartılı buduyorlar. Göz boyamak için de polen hikayeleri uyduruyorlar (uyduruk olduğu; kavak pamukçuklarını polen diye satmaya çalışıp, kavak katliamlarını sözümona haklı çıkarma tiyatrolarından belli, bu konu forumda uzun süre önce ortaya kondu, araştırın göreceksiniz).

Belediyeler halkın çamur deryesı, toz bulutu içinde yaşamaya çalışmasını severler. Nedense çok severler. Gidin bakın İstanbul'un en merkezi ilçeleri bile çamurdan, tozdan geçilmez, var olan ağaçlar da tozu süzdükleri için, kente estetik kattıkları için kesilirler ki halk anlasın patron kim!

Eskiden acz içinde oldukları için böyle davrandıklarını düşünür, beceriksizliklerine verirdim. Yaşaya yaşaya halkın aleyhine olan tüm hususlarda aczin kırıntısını görmeyince, sorunun özünü anlıyorsunuz.

Kimse "ama şikayet oluyor, şikayet üzerine kesiliyor" demesin hemen, kendileri gibi biri şikayet ediyor olabilir, onlarca, yüzlerce kişi kesilmesinden şikayet ediyor ama bırakın kesmemeyi, kesimlerde hız kesmeyi düşünüyorlar mı?

Pisi pisine kesilen ağaçların günahı, hem kesenlerin hem de kesenlere oy verenlerin boynuna! deyip, susuyorum.

gece
belediyelerin Aspirinin değil baş ağrısının tarafını tutmalarına şaşırmayan forum kişisi...

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön