View Single Post
Eski 11-04-2009, 16:35   #2977
Şener KÖKSAL
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Sayın İremsila teşekkür ederim gerçektende son derece hoş sıcak karşılandım. İnsan kendini hiç yabancı hissetmiyor bu sitede. Menekşelerle uzun süredir ilgileniyorum. Özel bir becerim yok ama deneme yanılma ve bilenlerin desteği ile bir miktar kendimi geliştirdim. Çeliklemede hazır çiçek toprağı kullanıyorum. Saksıdan çelik için yaprak alırken en sağlıklı yaprak seçilir ama ben sararmış yaprakları bile kullandım hatta kırık yaprakları da genelde başarılı oldum. Her türlü saksı , plastik kap, başka bir çiçek ssaksının boş kenarı alkınıza ne gelirse eldeki imkanlar doğrultusunda yeri de denedim. Yaprağın sapını çapraz kesip yaprak saksının kenarına gelecek şekilde yatay olarak toprağa yatırıyorum ve üzerine 2 cm civarında toprak ile kapatıyorum. İlk bir hafta özellikle ışıklı ama güneş hiç görmeyen bir yerde bekletiyorum. ilk bir iki hafta yüzyi nemlendirecek kadar az ama sık su veriyorum. Çeliği aldığım zamanı da hiç sınırlamadım ne zaman aklıma geldiyse denedim. Bol yaprakla deneyin. Bir saksıya 5-6 yaprak çelikleyin mutlaka tutar. Ben 30 yaprakta 34 başarı elde ettim tek saksıda. Onunda fotoğraflarını göndereceğim . Selamlar.

http://balanne.com/detay.asp?hid=294

Çiçeklerle olduğu kadar ağaçlarlada ilgileniyorum. Bu sitede menekşelerle ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum. Umarım menekşe severler bana destek verirler.

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön